Това ли е истинската причина Слави да напусне bTV?

Това ли е истинската причина Слави да напусне bTV?

Близо два месеца след като Слави Трифонов изненадващо обяви, че няма да подпише нов договор с bTV и слиза от екран се появи истинската причина за разрива в отношенията между шоумен №1 и медиата, пише lupa.bg. Оказа се, че не става дума нито за пари, нито за натиск, както първоначално се смяташе. Телевизията  просто е имала изискване към предаването, което никак не се понравило на Дългия.

В новия договор, който от bTV предложили на Слави, основните параметри се запазвали, само че имало специално добавена клауза – шоуто да не се занимава с политика и агитациона дейност. Ръководството на медиата отчело, че Трифонов и екипа му в последните години заявяват амбиции да диктуват политическия ред в страната, затова решили да ограничат това. В контракта, който юристите на медиата предоставили на Слави, ясно се посочвало, че предаването не може да провежда политически кампании и да агитира, а да се съсредоточи върху ясно зададения си първоначален формат – "забавно вечерно шоу с хумор, танци и музика". Политиката можело да присъства като скечове и вицове, но не и като обществена дейност – с кампании и обявяване на референдуми.

Слави категорично отказал да приеме новите условия, което потвърждава слуховете, че възнамерява да участва в политическия живот на страната. Това е причината той да отхвърли предложения договор. Както вече писахме, той основава движение, което ще подкрепи отделни кметове в повечето общини у нас. Публична тайна е, че именно Слави седи зад решението на омбудсмана Мая Манолова да се яви като независим кандидат за кмет на София.

Неприятната изненада за bTV дошла от там, че вместо на планирана работна среща, Трифонов решил да уведоми за решението си първо тв аудиторията чрез предаването си. Така три дни преди насрочената среща с изпълнителния директор на канала Флориан Скала, ръководството на телевизията научило от екрана за решението на продуцента да спре шоуто си след 19 години в ефир.

Източник: blitz.bg