Това не е било! Светът на бокса се преобърна след тази новина за българския шампион Кубрат Пулев!

Това не е било! Светът на бокса се преобърна след тази новина за българския шампион Кубрат Пулев!

Кубрат Пулев и Тайсън Фюри може да спорят помежду си в мач за световна титла, съвсем скоро. Възможно е двамата да излязат в грандиозен сблъсък за шампионския пояс на Международната федерация по бокс, при най-тежките.

Очаква се в близките дни организацията да поиска от Анди Руис да защити титлата си срещу Кубрат Пулев, който е задължителен претендент. Вероятността Руис да откаже подобен мач пък не е малка и така коланът може да бъде овакантен.

Очакванията са Анди да влезе в мач-реванш с детронирания от него супер ас Антъни Джошуа.

Второто място в ранглистата на IBF в момента е свободно, поради това се отваря вратичка за евентуален бой за шампионския пояс между Кобрата и Фюри.

И Кубрат, и Тайсън Фюри вече са представлявани от Боб Аръм и много бързо може да се организира подобна изключително интересна битка, пише Блиц. 30-годишният британец Фюри все още е непобеден на професионалния боксов ринг. Като във визитката си има исторически успех над Владимир Кличко в мач за шампионски колани. Наскоро пък Тайсън и Дионтей Уайлдър завършиха при равен резултат в бой, който също предизвика огромен отзвук.

Източник: bradva.bg